Alsiva Oy:n ja KM-Valu Oy:n liiketoimintakauppa
3.9.2018

Alsiva Oy ja KM-Valu Oy ovat toteuttaneet liiketoimintakaupan. Alsiva Oy ostaa KM-Valu Oy:n koko liiketoiminnan. Kaupan myötä Alsiva Oy vahvistaa asemaansa mittatarkkuutta vaativien kevytmetallivalujen toimittajana. Tällä yritysjärjestelyllä pyritään vahvistamaan Ouneva Groupin teknologiaportfoliota ja Alsiva Oy:n asemaa kansainvälisenä, kasvavana alansa yrityksenä.

 

”Tämä yrityskauppa on erittäin tervetullut yhdistyminen varsin pirstaleiselle toimialalle. Myös Alsivan ja KM-Valun asiakasportfoliot täydentävät toisiaan. Olemme kasvuhakuinen konserni ja tämä kauppa alleviivaa kasvustrategiaamme. Toivottavasti myös muilla Ouneva Groupin toimialoilla nähdään vastaavia yhdistymisiä” kertoo konserninjohtaja Mikko Nevalainen

 

Alsiva Oy on vuonna 1989 perustettu Kontiolahdella toimiva alumiinin ja sinkin painevalimo. Alsiva Oy:n liikevaihto vuonna 2017 oli noin 9,1 milj. euroa ja henkilöstömäärä noin 37. Alsiva Oy on osa Ouneva Groupia. Ouneva Groupin yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2018 on noin 90 milj. euroa ja henkilövahvuus noin 500.

 

Nyt kaupan kohteena ollut KM-Valu Oy on vuonna 1989 perustettu, Säynätsalossa toimiva alumiinin ja sinkin painevalimo. KM-Valu Oy:n liikevaihto vuonna 2017 oli noin 4,4 milj. euroa ja henkilöstömäärä noin 20.

 

Alsiva Oy:n liikevaihdon vuonna 2019 arvioidaan kaupan myötä olevan 16 milj, euroa ja henkilöstömäärä noin 70.

 

Kauppahintaa osapuolet eivät kommentoi.

 

Lisätietoja antaa:

 

Mikko Nevalainen, hallituksen pj.  mikko.nevalainen@ouneva.fi